Робота зі стейкхолдерами

Подяка від Томіленка

СТЕЙКХОЛДЕРИ Протокол стейкхолдерів1
Протокол-стейкхолдерів2
ВІДГУКИ СТЕЙКХОЛДЕРІВ: Відгук-Нацрада-з-зитань-ТБіРМ (1)
Відгук-НСЖУ
Відгук-ОТБ-Галичина
Рецензія відгук Суспільне Карпати

 

Громадська організація «Асоціація сталого розвитку громад», метою діяльності якої є сприяння розвитку місцевої громади м. Івано-Франківська, покращення рівня освіти молоді Прикарпаття та її підготовки у відповідності до вимог сучасного ринку праці та запитів суспільства, зацікавлена в співпраці з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника в сфері залучення активної молоді до громадського життя, участі в реалізації спільних освітніх проектів, проектів з впровадження інноваційних методів освіти та професійної підготовки.

Для здійснення цих завдань ГО «Асоціацією сталого розвитку громад» було ініційовано в тому числі кілька проектів співпраці з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника. Так на початку року було розпочато роботу над реалізацією проекту Інноваційний медіа кластер – Молодіжна редакція UniPress. До реалізації проекту були залучені студенти кафедри журналістики, які мали змогу отримати практичні знання та навички роботи в редакції інтернет видання, формування редакційної політики.

На даний час робота над проектом продовжується в частині розробки проектної документації та участі в конкурсах на бюджет участі для фінансування розвитку проекту.

Громадська організація також була організатором регіонального етапу Загальноукраїнських олімпіад «Освітній хайп» від ГО «Відкривай Україну», який проходив в червні 2019 року в ПНУ. Крім того, у співпраці з кафедрою журналістики ПНУ були започатковані цикл профорієнтаційних навчальних занять в школах міста за підтримки департаменту освіти міста.

Впродовж 2019 року ведеться активна робота над реалізацією проекту загальноміського студентського радіо. Для його реалізації укладено угоду між трьома найбільшими університетами міста. Відбувається робота ініціативних груп ВУЗів над концепцією проекту та здійснюється ряд організаційних заходів щодо його реалізації. Першим успішним етапом співпраці ГО з ПНУ в даному проекті став запуск локального студентського інтернет радіо Стефаник ФМ на базі кафедри журналістики ПНУ, в якому громадська організація брала активну участь в частині організаційних заходів та технічної підтримки.

Громадська організація «Асоціація сталого розвитку громад» надалі має намір активно брати участь в розробці та впровадженні проектів з підвищення професійної підготовки молоді Прикарпаття, зокрема в галузі журналістики, туризму та інформаційних технологій із залучення ресурсів для реалізації проектів як від міжнародних донорів, так і з використанням можливостей українських партнерів та інвесторів. Реалізація проектів дасть змогу молодим спеціалістам отримувати практичні навички та досвід роботи з обраних спеціальностей, проходити практику в рамках проектів та брати безпосередню участь в їх здійсненні. Стейкхолдери зацікавлені в співпраці та об’єднанні зусиль з фахівцями Наукового парку «Прикарпатський університет» та відділу управління проектами ПНУ ім. Василя Стефаника в рамках освітніх проектів транскордонного співробітництва та європейського та євроатлантичного партнерства (Erasmus+, Horizon2020, Сosme, USAID та ін.)