Перший випуск бакалаврів журналістики

10 липня вперше у Прикарпатському національному університеті відбулося урочисте вручення дипломів за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр журналістики.

Цьогоріч завершився навчальний рік для близько 200 студентів напряму підготовки  – «Журналістика». У 2018 році 35 студентів вперше отримують дипломи бакалавра журналістики у ДВНЗ «Прикарпатський  національний  університет імені Василя Стефаника».

На урочистій церемонії в. о. завідувача кафедри журналістики Ганна Марчук виголосила привітання для випускників від ректора, доктора політичних наук, професора Ігоря Цепенди.

Із особистими привітаннями до випускників звернувся декан Факультету філології, доктор філологічних наук, професор  Роман Голод, який зазначив, що від сьогодні випускники йдуть у «велику журналістику», а відтак потрібно дбати про свою професійну гідність, бо  корисною  праця буде лише тоді, коли буде узгодженою  не тільки з ритмами  серця й із дотриманням професійних стандартів і кодексів журналістської етики.

В.о. завідувача кафедри Ганна  Марчук, привітала із успішним завершенням навчання та початковим професійним надбанням і побажала успішно подолати усі перешкоди на шляху до успіху та досягти найвищої вершини у професійній самореалізації.

До вітань також долучились гості урочистостей – голова Івано-Франківської обласної організації НСЖУ Лілія Василівна Боднарчук та  Заслужений журналіст України, викладач кафедри журналістики Вікторія Антонівна Плахта.

Також теплі настанови випускникам і побажання успіхів у подальшій професійній самореалізації пролунали від  Заслуженого журналіста України, генерального директора товариства «Телерадіокомпанія «РАІ»,  викладача кафедри журналістики  Русиняка Андрія Івановича та Дебенка Ігоря Богдановича,  кандидата політичних наук, доцента кафедри журналістики, генерального директора Івано-Франківського обласного телебачення «Галичина».

Зі словами вдячності до гостей та викладачів за їхню нелегку і клопітку працю, підтримку та розуміння, за прекрасні й незабутні студентські роки звернулася випускниця Мар’яна Гнот: «За чотири роки на скрижалях наши синьооких залікових записано історії насичених, безсонних, проте найкращих 8 сесій! Ми переживали, вчили, пили какао та трав’яні чаї, вірили й не вірили в студентські прикмети і таки змогли здати успішно більше 50 заліків та екзаменів. Ми відчували себе науковцями і по-справжньому творчими людьми, коли третя ночі, а ми радимо в діалог один одному пити більше кави та як оформлювати додатки до бакалаврської роботи. Спасибі університету, який подарував мені цих неймовірних людей, за якими я сумуватиму. Наші студентські роки були, є і будуть найкращими!!!»

Відповідний наказ про присвоєння кваліфікації і видачу дипломів бакалавра студентам-випускникам університету денної форм навчання зачитав директор Факультету філології, доктор філологічних наук, професор Роман Богданович Голод. Нещодавно у ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» успішно ліцензовано освітню програму «Журналістика та медіакомунікації» тож випускники зможуть продовжити навчання на освітньо-кваліфікаційному рівні «магістр».