Посвята першокурсників у журналісти

18 вересня відбулася урочиста посвята в студенти спеціальності «Журналістика» на території Івано-Франківського лісового селекційно-насіннєвого центру в селі Клубівці Тисменицького району на Алеї пам’яті журналістів Прикарпаття. Ця знакова подія проходить вже традиційно у третю неділю вересня.                           

Свято розпочалося з привітального слова голови обласної спілки журналістів Лілії Боднарчук, яка наголосила про важливість професії журналіста, які своєю працею створюють інтелектуальний простір для розбудови України. Серед почесних гостей були присутні ветерани журналістської праці, які побажали творчих успіхів та сил для пошуку істини, реалізації найсміливіших задумів та планів.

Також студентів привітала секретар Національної спілки журналістів Вікторія Плахта та побажала добре пройти навчання і гідно нести високе звання журналіста. А на підтвердження того, що студенти готові до цього, першокурсники виголосили клятву та кредо та виконали «Гімн журналіста».

Як зазначила професор кафедри журналістики Ганна Марчук, студенти усвідомлюють важливість обраної професії, тому нехай прагнення до знань і самовдосконалення зростає, а навчання в університеті буде успішним й приносить задоволення.

Також в цей пям’ятний день студенток другого курсу кафедри журналістики Ілону Аніщукову та Ірину  Михальчук прийняли в члени  Національної спілки журналістів України.