Знайомство з діяльністю друкарні «МІСТО НВ»

З 1-го по 10-те жовтня 2018 року студенти 1, 3, 5 курсів кафедри журналістики Факультету філології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника ознайомилися з діяльністю Івано-Франківської друкарні «Місто НВ». Зазначена навчальна екскурсія була запланована в межах дисциплін «Газетно-журнальне виробництво», «Видавнича справа» та «Видавничий менеджмент». Такий формат практичних занять дає можливість ознайомити студентів-журналістів з основами пресової журналістики, розкрити специфіку діяльності журналістів у редакції друкованого ЗМІ, охарактеризувати структуру таких медіа, репрезентувати етапи роботи над створенням газетного номера та друкованого видання.

На етапі проведення екскурсії студенти познайомились із заступником головного редактора видавництва Романом Ткачуком, дізналися від нього про історію заснування видавництва, з роботою офсетного та редакційного цехів. Також студенти-журналісти мали змогу поспілкуватися із працівниками видавництва, отримати важливі фахові відомості та поради щодо обраної професії.

Знайомство з діяльністю друкарні «Місто НВ» не тільки залишило у молодого покоління багато позитивних вражень, а й забезпечило важливими знаннями, які стануть суттєвими для професійного вдосконалення та обов’язково знадобляться для майбутньої журналістської діяльності.

  • dav