Студенти-журналісти стали лауреатами ХІХ загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання» у номінації «Первоцвіт»

 

Напередодні  Міжнародного дня рідної мови студенти спеціальності журналістики отримали дипломи переможців ХІХ загальнонаціонального конкурсу  «Українська мова – мова єднання».

Традиційно свято мови проходить в Одесі  під девізом «Рідне слово, рідний розум, рідна й правда буде». Організаторами  конкурсу є Одеська регіональна організація НСЖУ спільно з Причорноморською академією мовних технологій і комунікацій етносів (голова оргкомітету й ОО НСЖУ– Юрій Работін) за підтримки Міністерства культури та мистецтва України.

Заснований  у 2000 році, за цей час конкурс згуртував  не тільки молодь, а також поетів, прозаїків, журналістів, авторів з усієї України і вже вийшов на міжнародний рівень.  Мета конкурсу – відображення в друкованих та електронних засобах масової інформації і літературних творах  важливе  значення розвитку мовної культури в Україні, зміцнення духовності нації й розбудови української державності.

Переможці визначалися за номінаціями:

– «Квітни, мово наша рідна» (утвердження державної мови);

– «Мовне багатоголосся України» (вільний розвиток мов національних меншин);

– «На видноті всього світу» (українське слово за кордоном);

– «Первоцвіт» (дитяча-юнацька творчість у мовній царині);

– «Дихай озоном» («Здорова дитина – здорова країна» – молодь за здоровий спосіб життя в молодіжному середовищ.

Викладачем кафедри Галиною Пристай на конкурс було  відібрано та подано п’ять  студентських робіт студентів 2 курсу спеціальності  журналістики, чотири з яких стали лауреатами в номінації «Первоцвіт» :

Ольга Веркалець за статтю « Я тебе люблю. А може: я тебе кохаю?»;

Діана Савчук за статті «Я не знаю дати свого народження» та « Жива в серці»;

Христина Сєрікова за статтю «Волонтерство – нове явище в нашому суспільстві»;

Євгенія Шатохіна за статтю «Герої по різні боки барикад».

За дорученням ОРГ комітету конкурсу –  привітала студентів та вручила  нагороди  секретар Національної спілки журналістів України – Вікторія Плахта, а також викладач кафедри журналістики, професор Ганна Марчук.