Що та як потрібно фотографувати: cтуденти-журналісти зустрілися з Івано-Франківським фотомайстром Юрієм Паливодою

3 квітня у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулася зустріч з Івано-Франківським фотографом, журналістом інтернет-видання «Курс», Юрієм Паливодою.

Журналіст розповів студента про особливості унікальної фотографії, а також показав декілька своїх неординарних робіт. Зокрема, серії фото людей з незвичними професіями та історіями; фото з нестандартних ракурсів та місць; вражаючі відео на соціальну та суспільну тематики, які нікого не залишали байдужим.

Далі фотограф продемонстрував власні роботи з Революції Гідності, Сходу  України та мітингів в  місті Івано-Франківську.

Основними принципами своєї діяльності, Юрій Паливода назвав сміливість, спонтанність та вміння відчувати емоцію та момент. Проте, каже, що іноді виникають конфлікти з людьми, яких фотографуєш несподівано та без їх згоди, тому потрібно чітко знати свої права. Але такі труднощі, не перечать основному кредо журналіста.

Юрій Паливода  — фотожурналіст, а скоріше художник, роботи якого насичені палітрою емоцій та смаків.  Що ж найбільше тебе захоплює у цьому молодому фотографові, так це його щирість і простота, за якою ховається глибоке розуміння тонкощів своєї професії і палка любов до того, що робиш. Юрій, зрештою, і сам зізнається, що часом приходиться виходити із зони комфорту, ризикувати репутацією, здоров`ям, а інколи навіть життям, щоб зробити декілька гарних кадрів.

Звичайно, усе те, що показував і про що розповідав Юрій Паливода, не залишило вражених студентів байдужими, адже зустріч видалась надзвичайно живою і відкритою. А особливо сподобались унікальні за своєю тематикою та майстерністю відео, зокрема й музичний кліп (журналіст зараз активно реалізує себе й як режисер). Оригінальний монтаж,  сюжет, а найголовніше  — оригінальні люди.

Загалом, після таких лекцій хочеться самому взяти до рук фотоапарат і “обклацати” увесь світ, аби потім відчути те ж, що відчуває Юрій. Між іншим, він все ще у пошуках свого неповторного почерку і завдяки своїй наполегливості та самовіддачі  — обов`язково його віднайде. І, може, “своїм серцем  — розпалить тисячі сердець.”