Напередодні Дня журналіста України запрацювало інтернет-радіо STEFANYKFM

 

Нагадаємо, 16 листопада 2018 року в ПНУ ім.  В.Стефаника розпочалася трансляція новоствореної радіостудії.  Протягом 25 хв. на великій перерві, використовуючи динаміки, які були розміщені на практично всіх поверхах гуманітарного корпусу, студенти спеціальності «журналістика» розповідали про новини із життя країни, регіону, рідного міста, свого університету, день в історії, анонсували певні події, транслювали улюблену музику.

Паралельно колектив кафедри в співпраці із Асоціацією  сталого розвитку громад  працювали над розширенням можливостей інформування студентської молоді, збільшення обсягу мовлення, «виходу» зі своїми матеріалами за межі рідного університету.

Оскільки створення повноцінної фм-ки  – справа не проста, ускладнена процесом ліцензування радіочастоти, було вирішено розробляти пілотний проект інтернет-радіо.

Нині Інтернет-радіостанція Stefanyk FM це:  новини, громадський контент, популярна музика впродовж майже цілої доби.

Крім того, колективу кафедри дуже би хотілося, щоб на базі телерадіостудії,  «кімнати новин» запроцювала молодіжна редакція, гуртувалась творча молодь не тільки з числа студентів-журналістів, а й з інших факультетів ПНУ та  навчальних закладів міста і області.

Створення медійного простору, який вже отримав робочу назву UNIpress, полягає в залученні широкого кола студентської молоді до   обговорення важливих подій і процесів сьогодення, а також розповсюдження власних матеріалів з різноманітної суспільно важливої тематики. Про це місцевим журналістам та студентам кафедри журналістики на прес-конференції розповіли професор кафедри Ганна Марчук, зав. телерадіостудії Ігор Бойчук та член правління ГО «Асоціація сталого розвитку громад» Ігор Князюк.