Студенти відвідали Форум видавців у Львові: як це було ?

 21 вересня, студенти другого та третього курсу кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника разом з організаторкою поїздки, викладачкою Пристай Галиною відвідали 26-ий Книжковий форум видавців у Львові.

Форум об’єднав 300 видавництв та дав можливість відвідувачам ознайомитись не тільки із вже відомими роботами, але і одними з перших побачити близько двох тисяч новинок. Окрім тон книг, щохвилини відбувалися презентації, майстер-класи, автограф-сесії, дискусії тощо. Зокрема студенти слухали Оксану Забужко, Василя Шкляра, Марка Роберта Стеха та інших літературних діячів.

“Форум був масштабний, дуже багато  книжок. Але найцікавішими були непопулярні автори, які на стільцях розкладали декілька книжок і продавали їх. Вони приділяли дуже багато уваги тим, хто підходив і з вогнем в очах пояснювали сюжети своїх робіт, популярні автори рідко таке роблять”, — коментує студент Руслан Гудзовський.

Особливо актуальною поїздка була для третього курсу, які цього навчального року в рамках дисципліни «Видавничий менеджмент» створюють власну книгу про журналістів та журналісток Івано-Франківщини.