Студенти на презентації документально-музичного телефільму “Україна. Майдан. Перезавантаження”

29 жовтня у кінотеатрі “Люм’єр” відбулась презентація документального фільму “Україна. Майдан. Перезавантаження” від Руслана Ганущака та ТРК “РАІ”. На прем’єрі побували і студенти спеціальності «Журналістика».

Фільм розповідає про події Євромайдану, які відбувалися у період 2013-14 років. Візуальний ряд у поєднанні з музикою квартету бандуристок «Ґердан» творять розповідь стрічки. Фільм створено за підтримки Українського культурного фонду.

Зараз мене переповнюють відчуття, як і тоді, коли ми стояли на Майдані. Це така кількість вмотивованих людей, котрі хотіли поміняти Україну на краще. Цим фільмом я хотів сказати, все в наших руках, що буде боротьба тривати не одне десятиліття, що зміниться ще не один президент і не одна влада. І ніхто нам в долонях не принесе щастя, свободу. Все треба виборювати!” – говорить військовий репортер Руслан Ганущак.

«Створення цього фільму – це не лише професійна та організаційна робота, це ще й психологічно важка праця. Фільм – експериментальний, документально-музичний. Ми пережили це самі”,  – розповіла Віолетта Дутчак, авторка та координатор проекту.