Івано-Франківськтеплокомуненерго заспівав

10 жовтня в Івано-Франківському кінотеатрі «Космос» відбувся допрем’єрний показ документального фільму «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» про життя працівників та їх творчу діяльність.

Фільм Івано-Франківської режисерки Надії Парфан відзнятий  з реального робочого процесу.

«Було важливим зняти момент запуску опалення – таке відбувається тільки раз на рік! Тому працювали над фільмом довго – 3 роки.» – каже режисеркаНадія Парфан.

В сюжеті стрічки йдеться про працівників Івано-Франківськтеплокомуненерго, зокрема Гаврилишина Івана Васильовича – голови профспілки, організатора хору «Чорнобривці», учасниками якого є самі працівники. Вони вже немолодого віку, але мають в душі «іскорку» та хороше почуття гумору. Висвітлюються й проблеми, з якими вони стикаються під час роботи та основна – це заробітня плата яка затримується через несплату споживачів. Зі слів самої Надії Парфан: «У фільмі є багато моментів, від яких глядачі «лягають» від сміху, та є моменти з  яких хочеться плакати…».

На допрем’єрному показі побував міський голова Руслан Марцінків, який знявся в одному з епізодів в сатиричному образі. Після завершення перегляду фільму солісти хору «Чорнобривці» зробили сюрприз для глядачів у вигляді двох народних пісень в їхньому виконанні. Зал був у захваті та переповнився гучними оплесками.

Свою роботу Надія Парфан присвячує покійним бабусі та дідусеві, які пропрацювали на Івно-Франківськтеплокомуненерго майже ціле життя. Фільм брав участь у швейцарському кінофестивалі «Vision du Reel», міжнародному кінофестивалі у Кракові, Одеському кінофестивалі. Незабаром його продублюють японською мовою і покажуть на найбільшому телеканалі Японії. У прокат фільм вийшов 17 жовтня.Автор тексту: Діана Струк ( студентка першого курсу).