Долучаємось до міських ініціатив

В Івано-Франківську пройшов захід по майстерності фото, до організації якого долучилися студенти-журналісти першого та другого курсів факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Нещодавно у місті проводився фото-тренінг для початківців та аматорів «Цифровий Інтенсив», організований громадською організацією «ФРІ Івано-Франківськ». У межах заходу було проведено сім пізнавальних лекцій від спікерів, які є професіоналами своєї справи, нетворкінг а також воркшоп для учасників, де кожен зміг на практиці застосувати отримані знання та закріпити навички.

Програмою тренінгу були висвітлені основні теми, які необхідно знати кожному, хто має щось спільне з фотографією і хоче надалі розвиватись у цій справі. Спікер Сергій Семак розповів про різницю між натуральним і штучним світлом під час зйомки, яку техніку слід використовувати та як обробляти фото, аби результат задовольнив вас. Наступний спікер Марк Сосяк на практиці показав як правильно налаштувати світло та наскільки важливим у кожній зйомці є ракурс.

Модель Олеся Мула знайомила учасників із основами позування: як правильно стати, щоб виглядати красиво у кадрі сидячи та стоячи, у повний зріст та в портретній зйомці, куди подіти руки. Також дівчина поділилася секретами позування обличчя та плечей і розповіла кільки лайфхаків.

Із маркетологом і SMM-менеджером Тарасом Братченком говорили про контент, його різновиди та специфіку створення, просування сторінки в мережі Instagram.

А от франківська блогерка Віталія Шпирко розповіла про тексти та як писати так, аби тебе читали. Де черпати натхнення, як побороти страх “що подумають інші?”, чому так важливо писати щиро – про все це теж розповідала спікерка.

Оскільки зараз великої популярності набуває відео-контент, то наступний спікер Денис Єфімов розповідав саме про зйомку й монтаж відео. Також відеограф поділився порадами з чого починати кар’єру тим, хто хоче розвиватись у даному роді діяльності.

І на останок – відома франківська lifestyle-блогерка Юлія Вербинець (@_verbaaa_ ), яка у 16 років уже монетизує свій блог, співпрацює зі світовими брендами та багато подорожує. Вона поділилася з учасниками власним досвідом та надихнула на те, що все можливо і завжди варто пробувати.