#Викривай_і_Змінюй в Прикарпатському університеті

13  лютого у Центрі інформаційних освітніх технологій  “PNU-EkoSystem ”  за участі студентів та викладачів кафедри журналістики  та фахівців Інституту Розвитку Регіональної Преси проходив тренінг з написання журналістських розслідувань.

 

Проєкт реалізовується в рамках Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative, EUACI). EUACI фінансується Європейським Союзом та співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних справ Данії (DANIDA).

Захід проходив у межах  проєкту «Викривай і змінюй», який реалізовує Інститут Розвитку Регіональної Преси та YouControl, який передбачає проведення серії одноденних воркшопів у закладах вищої освіти України під час яких відомі експерти та журналісти навчатимуть робити власні журналістські розслідування.

Упродовж дня студенти відпрацьовували   навики основ журналістських розслідувань, пошуку та перевірки інформації, роботі з правовими ризиками, сторітелінгу та робили  свої розслідування!

Довідково про тренерів:

Sergi Milman – засновник та керівник компанії youcontrol.com.ua – Ю-Контрол. Має понад 15 років досвіду підприємницької діяльності та вже 6 років працює з відкритими даними, створюючи разом із командою інноваційні продукти для ділової розвідки та перевірки контрагентів. Входить до списку Людей нового часу 2018 – українців, які ефективніше та яскравіше за всіх рухають країну вперед.

Мар’яна Мотрунич – журналістка Слідство.Інфо, яка спеціалізується на антикорупційних розслідуваннях. Працювала в телепроекті “Наші гроші з Денисом Бігусом”. Переможниця премії Thomson Foundation Young Journalist Award 2017 року та Конкурсу журналістських розслідувань на тему фінансування партій і кандидатів на виборах, а також фіналістка конкурсу «Честь професії».

Олександр Волошин  – координатор проєктів з розвитку розслідувальної журналістики та юрист ІРРП. Має  досвід проведення допублікаційних юридичних експертиз та фактчекінгу журналістських розслідувань.