Студенти-журналісти побували у гостях в редакції всеукраїнської газети «Експрес»

Студенти-журналісти в рамках навчальної дисципліни “Газетно-журнальне виробництво” побували в редакції всеукраїнської газети “Експрес” у м.Львів. Таке виїзне практичне заняття для них організувала викладачка кафедри журналістики факультету філології  Галина  Пристай.

 

Візит до редакції розпочався зі знайомства з головним редактором  Уляною Вітюк. Вона розповіла майбутнім журналістам про свій творчий шлях та діяльність колективу.  Далі журналісти «Експресу» провели для студентів практичне заняття, під час якого поділилися досвідом роботи, розповіли про специфіку підготовки матеріалів та провели майстер-класи. Зокрема, Юлія Голодрига провела для гостей екскурсію редакцією та ознайомила із роботою відеостудії газети “5а”. Керівник відділу соціальних мереж Юлія Скорик розповіла майбутнім журналістам про роботу сайту “Експрес”. Ольга Піліщук звернула увагу на ведення  журналістських розслідувань, а Богдан Куфрик розповів про підготовку інтерв’ю з відомими людьми, політиками.  Під час майстер-класу наші студенти-журналісти мали можливість провести інтерв’ю в телефонному режимі з естрадним співаком, композитором Павлом Зібровим та зоозахисником Орестом Залипським. Також, завдяки відеооператору Ярославу Станчаку, потрапити в об’єктив камери та спробувати себе в ролі журналістів та гостей студії.

“Цей візит до редакції “Експресу” запам’ятається на довго. Вдячна кафедрі журналістики та колективу редакції газети за можливість отримати потрібний досвід”, – поділилася враженнями студентка-першокурсниця Діана Прокопів.

На завершення зустрічі студенти подякували журналістам газети “Експрес” за можливість спілкування, набуття професійного досвіду та щирість і відкритість. Головна редакторка Уляна Вітюк запевнила про відкритість до співпраці та запросила наших студентів-журналістів до комунікації на навчальну практику, стажування та друкування  власних  цікавих матеріалів на сторінках “Експресу”.

«Такі виїзні практичні заняття мають вагоме значення для формування професійних компетенцій студентів та сприяють  глибшому розумінню теоретичного матеріалу майбутніми фахівцями медіапростору. Зустрічі та майстер-класи від практиків дають можливість нашим студентам також отримати цінні поради, перейняти досвід кваліфікованих працівників медіасфери та заявити про себе», – зазначила Галина Пристай