Прикарпатські студенти-журналісти ознайомились із журналістикою даних

4 листопада 2020 року в межах дисципліни «Жанри в інтернет-медіа» на Zoom-семінарі студенти 4 курсу кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника вивчали що таке журналістика даних, інфографіка, візуалізація даних, в чому полягає відмінність між цими поняттями.

Захід став частиною проекту «Використання даних у боротьбі проти маніпуляції та дезінформації», який реалізує Чеська громадська організація Асоціація з міжнародних питань (AMO) у співпраці з «Інтерньюз-Україна» та Texty.org.ua.

Менторкою семінару була Наталія Шотурма, кандидат політичних наук, старший викладач кафедри журналістики Факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Студенти-журналісти ознайомились із самим поняттям журналістики даних, а це – таблиці, зв’язки у соціальних мережах, масиви зображень, текстові дані.

Особливу увагу викладачка приділила прикладам, практичним кейсам, де учасники побачили, що більшість матеріалів журналістики даних використовують візуалізацію даних або інфографіку. Практичні результати роботи під час Zoom-семінару стануть основою для участі в конкурсі журналістських розслідувань для студентів-журналістів.