Відбувся перший онлайн-тренінг в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

30 грудня відбувся перший онлайн-тренінг на тему «Інфомедійна грамотність: DOs and DON’Ts» для учнів Бережницької гімназії Новицької сільської ради ОТГ. Слухачами тренінгу стали 32 учасники: учні та вчителі Бережницької гімназії, викладачі кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та представники Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX.

Тренерка кандидатка філологічних наук Соломія Хороб ознайомила слухачів тренінгу із поняттям медіаграмотності, навчила визначати особисте медіаполе та розрізняти маніпуляції в соціальних мережах. Учні Бережницької гімназії виявили зацікавленість тематикою тренінгу, активно брали участь в обговоренні та ставили багато запитань і наводили власні приклади.

Дякуємо за допомогу в організації тренінгу директорці Бережницької гімназії Томащук Галині Серафимівні та вчительці історії Олексин Оксані Василівні.

Тренінг відбувся в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української Преси.

До реалізації проєкту залучені викладачі та студенти кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та фахівці ГО «Асоціація сталого розвитку громад». Метою запропонованої діяльності є створення і розповсюдження друкованих матеріалів та проведення 20 тренінгів протягом грудня 2020 – лютого 2021 року для популяризації медіаграмотності в селах, малих містах та ОТГ Івано-Франківської області. У зв’язку із епідеміологічною ситуацією всі заходи в межах проєкту відбуваються в онлайн-режимі.

Якщо ви є представником навчального закладу чи ОТГ і бажаєте, щоб наші фахівці провели онлайн-тренінг для вашої громади заповніть заявку за посиланням: https://forms.gle/CnGVf5tDhKByaqc7A