Проведено черговий онлайн-тренінг на тему «Інфомедійна грамотність: DOs and DON’Ts»

29 січня відбувся онлайн-тренінг на тему «Інфомедійна грамотність: DOs and DON’Ts» в рамках інфодня на базі Торговицького НВК. Слухачами тренінгу стали 34 учасники: учні та вчителі Торговицького НВК, Дубківської ЗОШ, та Луківського НВК, викладачі кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та представники Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів

IREX in Ukraine
Тренерка кандидатка політичних наук Наталія Марчук розповіла слухачам тренінгу про засади медіаграмотності, ознайомила із прикладами маніпуляцій в соціальних мережах та на інформаційних сайтах, а також наголосила на необхідності не тільки критично сприймати інформацію, а й контролювати свою реакцію та дії після усвідомлення цієї інформації. Учні шкіл Городенківської ОТГ виявили зацікавленість тематикою тренінгу, активно брали участь в обговоренні, ставили багато запитань і наводили влучні приклади.
Дякуємо за організацію тренінгу директорці Торговицького НВК “загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” імені Леся Мартовича Новосельській Марії Іванівні, педагогу-організатору Новосельській Олександрі Іванівні, протоієрею Ігорю Івасютину та пристунім на тренінгу вчителям та голові учнівського самоврядування Гуцуляк Діані.
Також висловлюємо подяку директору Дубківська ЗОШ І – ІІ ст. Лозовському Дмитру Михайловичу та директорці Луківського навчально-виховного комплексу “загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Колодій Оксані Василівні. Тренінг відбувся в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та
Академія Української Преси.
До реалізації проєкту залучені викладачі та студенти кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та фахівці ГО «Асоціація сталого розвитку громад».