Університет сприяє розвитку студентських проєктів

Сьогодні, 13 квітня, відбулася зустріч ректора університету, професора Ігоря  Цепенди з координаторками та учасницями студентського видавничого проєкту «Поміж текстом: журналісти для журналістів».

На ній були присутні кандидатка філологічних наук, професорка кафедри журналістики факультету філології Ганна Марчук, кандидатка наук з соціальних комунікацій, старша викладачка кафедри журналістики Галина Пристай та учасниці студентської творчої групи проєкту – Ірина Михальчук, Ілона Аніщукова, Лілія Сегедин.

 

Передусім, майбутні журналісти вручили ректору примірник другого видання проєкту з однойменною назвою «Поміж текстом: журналісти для журналістів». Ця книга вийшла нещодавно у світ за фінансової підтримки університету. Також кілька примірників учасники проєкту передали у Наукову бібліотеку. Художньо-публіцистичне видання адресоване журналістам, викладачам, учням і студентам закладів вищої освіти, усім, кого цікавить медіа діяльність.

Під час зустрічі обговорили низку питань та ідей щодо розвитку студентського проєкту. Ректор університету Ігор Цепенда запевнив, що університет і надалі всіляко буде підтримувати студентські ініціативи, зокрема, і видавничий проєкт. Він також побажав творчому колективу успіхів у реалізації нових задумів.

«Студентський видавничий проєкт – це добра ініціатива. Вона дає можливість вам, майбутнім журналістам, в першу чергу, розвиватися, набувати професійних навичок. Це дуже добрий і потрібний досвід. Тому, залучайте до нього своїх однокурсників, інших молодих людей, які відкривають для себе журналістику», – сказав під час зустрічі ректор Ігор Цепенда.

Нагадаємо, що проєкт «Поміж текстом: журналісти для журналістів» стартував у 2018 році і був започаткований у рамках навчальних дисциплін «Видавничий менеджмент» та «Видавнича справа» з метою удосконалення вмінь студентів формувати, редагувати та укладати свої матеріали. Авторкою ідеї проєкту є старша викладачка кафедри журналістики Галина Пристай. Керівниця проєкту –професорка кафедри журналістики Ганна Марчук.

Покликання на офіційне джерело: Університет сприяє розвитку студентських проєктів – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (pnu.edu.ua)