Майбутні журналісти опановували судові комунікації

17 лютого речник Івано-Франківський міський суд Михайло Савлюк провів тренінг на тему «ЗМІ в суді: особливості роботи журналістів під час судових процесів». Слухачами тренінгу стали студенти та викладачі спеціальності «Журналістика» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
              Під час тренінгу було розглянуто питання законодавчого регулювання роботи журналістів в суді, особливості проведення відкритих та закритих судових засідань, а також порядок перебування і робота журналістів у приміщенні та залі суду.
Особливу увагу Mykhailo Savliuk приділив тонкощам висвітлення судових процесів в засобах масової інформації та назвав типові журналістські помилки під час висвітлення роботи суду.
Студенти зацікавились особливостями роботи спеціаліста з комунікації в суді та які компетенції необхідні для відповідної посади. Також присутні запитували як висвітлювати в ЗМІ випадки маніпуляцій під час судових процесів, особливості комунікацій з суддями та іншими учасниками судових засідань.