Студенти та викладачі кафедри журналістики долучилися до онлайн дискусії «Інформаційний фронт: як працювати якісно та безпечно для країни»

Викладачі кафедри журналістики Наталія Шотурма та Тетяна Шлемкевич разом зі студентами долучились до онлайн дискусії «Інформаційний фронт: як працювати якісно та безпечно для країни» організованої Комісією з журналістської етики спільно з Міністерством оборони України.

На цій онлайн-зустрічі бажаючі мали змогу поговорити про журналістську діяльність в умовах війни, дізнатись правила подачі матеріалів, а також зрозуміти баланс між патріотизмом та об’єктивністю, спілкуючись безпосередньо з заступницею Міністра оборони України Ганною Маляр, а також із військовим експертом і доцентом кафедри управління інформацією та кібербезпекою Державного університету телекомунікацій – Тарасом Дзюбою. Модерував дискусією Андрій Куликов, Голова Комісії з журналістської етики та співзасновник «Громадського радіо».

Завдяки корисним порадам і рекомендаціям, студенти дізнались про те, які матеріали не варто публікувати під час війни, як себе поводити та наслідки порушень етики журналіста в умовах воєнного стану. Крім цього, студенти та глядачі соціальної мережі Фейсбук мали можливість отримати відповіді на запитання щодо правил публікування інформації, безпеку роботи журналістів на лінії фронту та багато іншої важливої інформації. Також, для всіх зареєстрованих слухачів доступні «Рекомендації комісії з журналістської етики щодо інформації, яку не можна розголошувати в медіа під час війни».