Студенти та викладчі кафедри долучилися до заняття Школи журналістики Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ, яке пройшло у онлайн- форматі Zoom-конференції  на тему: «Технологія інтерв’ю в умовах сьогодення»

1 квітня 2022 року о 16 год наші студенти разом з викладачкою кафедри Галиною Пристай долучилися до заняття Школи журналістики Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ, яке пройшло у онлайн- форматі Zoom-конференції  на тему: «Технологія інтерв’ю в умовах сьогодення».

Цього разу спікером була співкерівниця Школи, знана журналістка,  редакторка УВРК філії АТ НСТУ «Івано-Франківська регіональна дирекція «Карпати», доцентка, кандидатка філологічних наук Наталія Димніч, яка детально розповіла про методику проведення інтерв’ю та навела конкретні приклади зі своєї журналістської практики.

На цьому занятті  учасники Школи ознайомилися з:

  • методикою отримання інформації від співбесідника;
  • структурним підходом до проведення інтерв’ю та його ключовими фазами;
  • деталями, яким при звичайному спілкуванні люди не надають великого значення;
  • ситуаціями, коли респондент не бажає розкривати інформацію, свідомо її спотворює або надає недостовірну інформацію.

У ході спілкування журналістка Наталія Димніч відповіла на всі запитання учнів Школи та надала слушні, фахові поради щодо провесійного проведення інтерв’ю з різними   соціальними та віковими категоріями людей.

Сподіваємося, що учні шкіл Івано-Франківська, які були присутні на онлайн-зустрічі будуть абітурієнтами Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.