Бінарне заняття на тему «Особливості радіорепортажу» відбулося для студентів 2 курсу

Бінарне заняття на тему «Особливості радіорепортажу» відбулося для студентів 2 курсу спеціальності «Журналістика» ПНУ ім. Василя Стефаника 14 жовтня.

     У режимі онлайн-дискусії доцентка кафедри журналістики Ірина Копистинська та запрошена гостя, радіоведуча Суспільного Івано-Франківськ, Христина Кухарук розповіли майбутнім колегам про тонкощі створення репортажу для радіо.
   Основою для дискусії став радіорепортаж Христини Кухарук «Франківські “Romeo & Juliet”: історія двох чистих душ в постапокаліпсисі», який минулого року здобув обласну премію імені Б. Бойка як кращий твір у сфері радіомовлення. Студенти мали нагоду почути, як готуватися до запису радіорепортажу, на що звертати увагу та як монтувати закінчений твір.
 
Під час спілкування з Христиною Кухарук студенти отримали знання про тонкощі запису звуків, майстерність спілкування з героями репортажу, особливості створення на радіо ефекту присутності слухачів на місці події.
– Для нас, як майбутніх журналістів, дуже важлива підтримка та поради практика, яка дійсно знається у цей сфері. Дуже рада та вдячна Христині Кухарук за можливість відверто поспілкуватися. Впевнена, що її життєвий досвід стане нам у нагоді, – поділилася враженнями від заняття другокурсниця Уляна Николюк.
Багатий досвід журналістки та практичні поради допоможуть студентам у створенні своїх перших радіорепортажів у рамках дисципліни «Радіовиробництво».