Головна редакторка та ведуча «Громадського радіо», докторка наук з державного управління, медіатренерка Тетяна Трощинська провела тренінг для студентів-журналістів

12 жовтня на платформі zoom відбулася відкрита лекція на тему «Робота журналіста під час війни: етичні дилеми, реакція соцмереж та стресові фактори», лекторкою якого була головна редакторка та ведуча «Громадського радіо», докторка наук з державного управління, медіатренерка Тетяна Трощинська.
      Студенти другого курсу разом з викладачкою кафедри журналістики Наталією Шотурмою взяли активну участь у фаховій дискусії з інфомедійної грамотності.
    Головна мета даної зустрічі – підготувати нове та діюче покоління журналістів до реалій журналістської місії під час війни.
    Практикуюча журналістка поділилась власними спостереженнями щодо змін, які відбулись після 24 лютого: як журналісти обирають про що варто і про що не варто говорити аудиторії; чи важливі слова та їх вибір у висвітленні чутливих тем; як реагують соцмережі на журналістську інформацію, чому так багато хейту в соцмережах і як реагувати на нього.
     Студенти-журналісти другого курсу поділились своїми враженнями, щодо дискусії.
➡️«Уже не вперше відвідую тренінги, що пов’язані з воєнною журналістською практикою та тонкощами цієї справи, але цього разу я приємно здивувалась,адже почула не тільки загальну інформацію, але й іншу сторону медалі у цій царині. Щиро рада, що змогла відвідати даний тренінг та почути ще більше корисної та практичної інформації», – відповіла студентка другого курсу Христина Мартинюк.
➡️«Було дуже цікаво та пізнавально дізнатись як журналісту вести себе під час війни, ну і також це дуже корисно що ми дізнаємось більше інформації на різних тренінгах, окрім пар», – відповіла студентка другого курсу Оксана Себастян.
➡️«Зараз, у період повномасштабного вторгнення, що триває вже більше 8 місяців, особливо важливо знати про те, яких етичних норм повинен дотримуватися професійний журналіст, які запитання потрібно ставити в постраждалих від обстрілів і як в цілому поводити себе в такий складний час. Ця лекція поглибила мої знання в цих питаннях, надихнула мене на більш поглиблене вивчення журналістики саме в воєнний час і дала певні питання на роздуми, що буде мені в нагоді в моїй майбутній роботі», – зазначила Євгенія Костронова.