Майбутні журналісти на відкритті ювілейного навчального року Школи журналістики

18 жовтня студенти 1-го курсу спеціальності «Журналістика» разом з викладачкою Галиною Пристай та начальницею пресслужби Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Богданою Засідко взяли участь у відкритті нового ювілейного десятого навчального року Школи журналістики.
     Школа журналістики започаткована у вересні 2012 року Івано-Франківська Обласна Організація НСЖУ і впродовж років співпрацює з кафедрою журналістики факультету філології нашого університету.
Студенти на зустрічі дізналися, що стати учасниками Школи можуть всі, хто хоче додатково, практично пізнавати з середини середовище медіасправи та переймати кваліфікований досвід від метрів ЗМІ.
Відкриття Школи відбулося у Навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття за сприяння голови Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ Лілії Боднарчук та відповідальної секретарині, заслуженої журналістки України Вікторії Плахти.
    Знані, професійні журналісти Івано-Франківщини та України привітали присутніх і підкреслили, направду, дуже цінно те, що під час навчання у Школі, завдяки неординарному, інноваційному формату та методу проведення занять в учасників найкраще виховується культура професійного спілкування, удосконалюються лідерські якості кожного, управлінські компетентності, зорганізованість та відповідальність. Учасники швидко опанують майбутню професію, вміння працювати в команді й результативно комунікувати та знаходити оптимальні шляхи вирішення нестандартних виробничих ситуацій.
     Наголосимо, що на цей навчальний рік заплановано провести виїзні заняття у всіх телерадіокомпаніях Івано-Франківська; організувати зустрічі з представниками медіа ринку Прикарпаття, України та світу. Заняття будуть проводитися у різних локаціях (закладах) та у змішаній формі.Навчання та тренінги від спікерів-журналістів – безкоштовне!
На завершення зустрічі викладачка кафедри журналістики факультету філології та співкоординаторка Школи Галина Пристай запросила до комунікації учнів шкіл і ліцеїв Івано-Франківська та налагодила співпрацю з викладачкою 25 ліцею Любов’ю Глушко з метою проведення подальшої профорієнтаційної роботи.
     Вагомо також, що майбутні журналісти мали можливість індивідуально поспілкуватися з журналістами різних ЗМІ, отримати фахові відповіді на свої запитання та налагодити контакти щодо подальшого навчання.
     Тож співпраця кафедри журналістики факультету філологіі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з обласною спілкою НСЖУ допоможе учасникам швидше набути практичних навичок майбутньої професії та представити свій творчий потенціал.