Дебют студентки-журналістки на хвилях «Української вечірньої трибуни» в Чикаго

Другокурсниця спеціальності «Журналістика» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Христина Мартинюк дебютувала на хвилях українського радіомовлення в Чикаго.   17 листопада у програмі «Українська вечірня трибуна» прозвучав її 3-хвилинний випуск новин із повідомленнями про події у західних областях України.
Підготувати радіоповідомлення, навчитися правильно їх начитувати та записати у студентській навчальній радіостудії Христині допомогла доцентка кафедри «Журналістики», радіоведуча Ірина Копистинська. «Щиро вдячна за можливість практикуватися у радіоновинах для наших земляків, що проживають у Чикаго. Для такої відповідальної роботи потрібна й відповідальна підготовка. З цим мені допомагала Ірина Михайлівна, удосконаливши написаний мною текст новин. Головною складністю було об’єднати найважливіше та підшукати доцільні новини з різних областей. Проте труднощі не «роззброюють», а тільки навчають та вказують на можливість росту. До слова, навчилась я теж багато чого. Теоретично все наче просто та зрозуміло, але практика потребує точності та вправності. А це і є найважливішими якостями професійної журналістки, якою я прагну стати», – поділилася враженнями Христина.
​Співпраця кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника  з «Українською вечірньою трибуною» в Чикаго» стала можливою завдяки ініціативі нашої землячки, яка наразі проживає в Чикаго, Уляни Басараб. Відтепер майбутні журналісти матимуть змогу щотижня виходити в ефір з повідомленнями про важливі події із західноукраїнських областей одразу після всеукраїнських новин.
Послухати включення Христини Мартинюк можна за покликанням
починаючи з 23 хвилини 20 секунд.