Досвідчені практики – студентам

Першу серйозну професійну відеороботу презентували першокурсники спеціальності «Журналістика» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. До дня радіо, телебачення та зв’язку, що відзначався 16 листопада, студенти відзняли серію інтерв’ю з журналістами із «Суспільного. Івано-Франківськ».

Упродовж роботи над проєктом студенти навчилися брати інтерв’ю, записувати стенд-ап, монтувати ролик.

Такі практичні роботи занурюють у майбутню професію з перших тижнів навчання, допомагають студентам краще зрозуміти обраний фах. А також долати страх, труднощі, розвиватися і прагнути більшого, – розповіла керівниця проєкту, доцентка кафедри Ірина Копистинська.

Своїми порадами з майбутніми колегами поділилися радіоведучі Світлана Усатюк та Наталія Асатурян, продюсерка філії Галина Держипільська, проюсер новин Юрій Надольський, випускова редакторка новин Діана Коржук та тележурналістка Інна Сендецька-Монюк.

Як розповіли студенти, за час роботи над відопроєктом вони почерпнули багато практичних знань.

Проєкт для мене – це дуже хороша практика та можливість розвиватись. Адже я почула дуже багато порад, які знадобляться у майбутньому. Журналісти  багато нам розповіли і допомогли зорієнтуватись, як рухатись далі. Робота над проектом допомогла відкритись та вільно спілкуватись із досвідченими людьми, що є дуже необхідним для юних журналістів. Я щиро вдячна за таку можливість та досвід, який отримала – поділилася враженнями Ангеліна Каратник.

За словами Ілони Непеляк, робота над цим проєктом була цікавою, пізнавальною та захопливою.

Я знайшла  нові знайомства, а також отримала корисні знання і навички. Я зрозуміла, що не потрібно боятися камери і завжди варто зберігати спокій. Якщо щось не виходить не потрібно опускати руки. Варто завжди прагнути до чогось. Це була дуже класна практика, і я надзвичайно рада, що взяла участь у цьому проєкті, – зазначила дівчина.

Під час роботи над відео студенти спробували себе не тільки у ролі журналістів, а й операторів. А також самостійно змонтували ролик. Як розповів режисер монтажу Філіп Самойлов, під час підготовки відео довелося вирізати частину відзнятого матеріалу, щоб укластись у визначений часовий проміжок. Тож багато моментів залишилося поза кадром.

Переглянути роботу першокурсників можна за посиланням https://youtu.be/19RarhO3EA8