Студенти-журналісти відвідали тренінг від Академії Української Преси

29 листопада відбувся тренінг “Журналістська професія — нова реальність, у якій є війна. Презентація меморіалу «Носії пам’яті. Загиблі журналісти — 2022». У тренінгу взяли участь викладачі кафедри журналістики та студенти бакалаври, магістри.

Спікерами заходу були Юлія Кулик та Сергій Штурхецький. Проєкт утілила Академія Української Преси (АУП) за підтримки Фонду Фрідріха Науманна За Свободу, МЗС ФРН та Civil Society Cooperation у партнерстві з Національною спілкою журналістів України.

Під час тренінгу було розглянуто питання оцінки ризиків роботи журналіста під час війни, представлено некрологи 21-го загиблого журналіста. Крім того, було піднято питання важливості безпеки журналіста в цілому. Чимало уваги спікери надали етиці воєнного часу: довірі аудиторії, повазі до тих, хто зазнав болю і втрат.

Також досвідчені фахівці роз’яснили студентам та присутнім журналістам як балансувати між поняттями “етика-емпатія-емоція”. Організатори заходу ініціювали проведення дискусії на тему: “Пам’ять про загиблих журналістів: що можемо зробити?”, в якій власне участь взяли і студенти кафедри.

На завершення тренінгу всім учасникам було видано сертифікати.