Презентація студентської книжки «Голос із Русова»

    Студентське видання «Голос із Русова» презентоване в день смерті Василя Стефаника на його рідній землі.7 грудня 2022 року у селі Русів на Батьківщині Великого митця слова відбулася презентація студентської книжки «Голос із Русова», яка вийшла за сприяння та підтримки ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника — Ігоря Цепенди.
     На презентації були присутні правнуки Василя Стефаника: Олеся Стефаник та Василь Стефаник, а також мешканці, гості та учні школи тереторіальної Снятинської громади.
«Голос із Русова» — це спецвипуск книжки, який вийшов в межах студентського видавничого проєкту «Поміж текстом».
        Зазначимо, що 14 травня 2021 року майбутні журналісти взяли участь у Міжнародному науковому конгресі «Василь Стефаник і світова культура» у Русові, який був присвячений 150-річчю від дня народження письменника. На обійсті письменника студенти спілкувалися з родичами, односельчанами новеліста, науковцями та багатьма іншими учасниками заходу. Кожен поділився своїми спостереженнями й роздумами про художника слова і всі ці спогади, факти студенти зафіксували в інтерв‘ю та коментарях.
Книжка складається з шести розділів та містить 36 інтерв‘ю, які записані в день відзначення 150-річчя з дня народження Василя Стефаника студентами спеціальності «Журналістика» факультету філології. Також до книжки додано студентські художні роздуми про особистість та творчість Великого земляка. Ідея спецвипуску книжки належить ректору університету — Ігорю Цепенді.
     Упорядниками та редакторами книжки є Галина Пристай — кандидатка науки із соціальних комунікацій, доцентка кафедри журналістики та Соломія Хороб —кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри журналісктики. Рецензентами є науковці, професора з України: Борис Потятиник, Алла Соляник, Ганна Марчук. Дизайн та художнє оформлення обкладинки — студентки Діани Яців, а фотографії, вміщені в книжці Ольги Бабенко та Богдани Засідко.
      До організації презентації долучилася у селі Русів директорка Русівського літературно-меморіального музею Василя Стефаника — Ольга Ленько разом з колективом музею.
Неординарним на презентації був буктрейлер до книжки, презентований студенткою-магістранткою — Анастасією Бегей.
    Підкреслимо, що студенти кафедри журналістики з різних курсів були ведучими заходу, а також, цитували Стефаника й декламували авторські вірші про нього.
     На завершення заходу, отець Дмитро парафії села Русова, відзначив творіння добра викладачів та студентів кафедри для України та Стефанівської землі й благословив на подальші будівничі духовні справи.