Презентація творчих доробків студентів-журналістів ПНУ

8 грудня 2022 року на кафедрі журналістики факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася презентація журналів “Manner” і “Шо?” першого курсу групи Ж-11 та Ж-12. Варто зазначити, що у цьому видавничому проєкті брали участь двадцять шість студентів, які самостійно створювали назву, рубрики, тематику та головний вигляд журналу.

На заході окрім студентів були присутні викладачі кафедри журналістики ПНУ Галина Пристай, Ганна Марчук та Ігор Бойчук. “Навіть не сумнівалася, що перші видання наших першокурсників будуть зроблені навідмінно, цікаво, креативно, сучасно. Теми цікаві для всіх: і для студентів, і для викладачів, і для жителів міста” – зазначила завідувачка кафедри журналістики Ганна  Марчук.

Предмет “Газетно-журнальне виробництво” дуже важливий для майбутніх журналістів. Викладачка Галина Пристай дає завдання студентам створити свій власний журнал, щоб перевірити знання та закріпити їх на практиці. Цей періодичний проєкт започаткований з 2018 року і попередніми курсами вже видано 37 журналів, які вирізняються форматом та наповненням.

Студенти перших курсів мають змогу презентувати журнали на всю кафедру і не тільки. Керівниця періодичного проєкту Галина Пристай відмітила: «Мені як викладачці дуже приємно, що студенти впродовж семестру вивчаючи дисципліну «Газетно-журнальне виробництво» і засвоїли найголовніші фахові компетентності: креативність, комунікабельність, критичне мислення та командна робота, які обов’язково знадобляться їм в журналістському середовищі. Дякую кожному студенту за активність та відповідальність. Бажаю самовдосконалюватися та не зупинятися на цьому творчому проєкті».

Журнали презентували в форматі онлайн, але також є роздруковані варіанти. Журнал “Manner” – це глянцевий журнал про стиль та моду сучасних франківчан, які вміють поєднувати різні стилі в одязі.  Журнал “Шо?”, як зазначає головний редактор Філіп Самойлов створений про все, що може зацікавити та навчити аудиторію. “Мені як головному редактору дуже приємно, що вся група долучилися та дійшла до створення журналу з урахуванням думки кожного — ми молодці! Я пишаюсь цим і думаю , що це не перша спільна творча праця , про яку буде пам’ятати Прикарпатський”- поділився своїми враженнями головний редактор журналу “Manner” Денис Сатановський.