Студенти кафедри журналістики волонтерять на XIV Міжнародному Різдвяному фестивалі «Коляда на Майзлях»

Цьогоріч в Івано-Франківську з 8 по 14 січня відбудеться вже XIV Міжнародний Різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях». Не зважаючи на несприятливі умови війни, різдвяна традиція продовжує жити, об’єднує українців різних регіонів, учасників з діаспори, вимушених переселенців, а також колективи з багатьох країн світу, які радо діляться своїми творчими надбаннями. «Коляда на Майзлях» – своєрідний культурний фронт у тилу, що ставить метою популяризацію традиційних обрядів та багатої музичної спадщини різдвяного циклу.

Специфіку цьогорічного фестивалю визначила політична ситуація, його основна тематика – не лише християнська, але й національно-патріотична. Фестиваль проходитиме і в храмі Царя Христа монастиря оо. Василіян УГКЦ (з трансляцією на сторінці фестивалю), так і у відеоформаті онлайн-концертів – на обласному телебаченні «Галичина».

Відрадно, що поточний фестиваль радо підтримали студенти і викладачі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на різних рівнях – учасників, волонтерів, журналістів, дизайнерів.

Так, студенти-журналісти факультету Філології 2 та 4 курсів Прокопів Діана, Струк Діана, Михайлишин Анастасія, Стецькович Анастасія, Влад Діана, Костів Віталіна, Щербій Юлія, Лис Ангеліна, Мартинюк Христина, Косторнова Євгенія, Святослав Макогін, Пелих Діана, Шевчік Юлія, Пілецький Іван, Михалько Діана під керівництвом доцента Шотурми Наталії взяли на себе вагому частину інформаційного забезпечення проведення фестивалю у соціальних мережах: створення і ведення FB-сторінки, Інстаграм-сторінки, їх наповнення змістовими сюжетами – інтерв’ю з засновниками і організаторами, учасниками та глядачами, також анонсування, представлення історичних спогадів-екскурсів про попередні святкування, підготовку фото і відеоматеріалів, рекламних роликів до кожного із фестивальних днів.

Отож, запрошуємо усіх студентів і викладачів університету долучитися до концертів фестивалю, трансляцій на сторінці фестивалю https://www.facebook.com/profile.php?id=100088475919110, відчути радість Різдва Христового, насолодитися співом і грою учасників!

Христос рождається! Славімо Його!