Мала академія наук “Секція журналістики”

Викладачі кафедри журналістики тісно співпрацюють із Малою академією наук в Івано-Франківській області.

Доцентка кафедри журналістики Савчук Руслана Любомирівна з 2019 року керує секцією журналістики Івано-Франківської Малої академії наук учнівської молоді. Під її керівництвом учасники здобували призові місця на І та ІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Національного центру «Мала академія наук України».

Доцентки кафедри журналістики Пристай Г.І., Хороб С.С. та Шотурма Н.В., починаючи з 2017 року, регулярно входять до членів журі секції журналістики ІІ етапу захисту Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Шотурма Оксана Володимирівна – І місце на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Національного центру «Мала академія наук України» (2020 року). Тема наукового дослідження: «Гейміфікація в нових медіа».

Фіглевський Олексій Віталійович – ІІ місце на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Національного центру «Мала академія наук України» (2022 року). Тема наукового дослідження: «Спортивний контент у регіональних ЗМІ». Фіглевський О.В. також брав участь у І Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Recent Trends in Science» (5-6 травня 2022 року, м.Дніпро) із публікацією тез «Спортивні новини у регіональних ЗМІ: загальна характеристика» в журналі «Way Science» (Recent Trends in Science: Proceedings of the 1st International Scientific and Practical Internet Conference, May 5-6, 2022. Dnipro, Ukraine. P. 176–179).

Шевчук Галина Ігорівна – ІІ місце (2023 р.) та ІІІ місце (2024 р.) на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Національного центру «Мала академія наук України». Тема наукового дослідження: «Блогерська діяльність Андрія Шимановського» (2023 р.), «Документальні програми-спогади про героя України Віталія Мерінова в інформаційному просторі» (2024 р.).

Ірина Антоняк народилася 26 грудня 2001 року в місті Івано-Франківську. Зараз навчається в 10 класі Івано-Франківської загальноосвітньої школи I–III ступенів №17. Упродовж чотирьох років займається вокалом у Вокальній школі Ірини Шабан «Crystal voice», три роки відвідує Малу академію наук зі спеціальності «Журналістика». Бере активну участь як ведуча та виконавиця пісень у багатьох концертах та заходах міста. Є лауреатом Всеукраїнських конкурсів та фестивалів у сферах вокалу та авторської поезії. Вірші Ірини надруковано у місцевій пресі.

Вона пробувала себе у ролі ведучої у радіопрограмі «Музичний експрес» телерадіокомпанії «Карпати» та була гостею у програмі «Актуальне інтерв’ю» на телеканалі РАІ. В майбутньому мріє стати журналістом.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=595&v=b3Pf3NTipyIhttps://drive.google.com/file/d/0B5PkUQk0D8NZTE8yQmJGdWRzaW8/view

Любчик Христина Ігорівна.Народилася 31 травня 2001 року в с. Липівка, Тисменицького р-ну, Івано-Франківської обл. Навчається в 11 класі Липівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.2015-2016 рр. – голова учнівського самоврядування Липівської ЗОШ І-ІІІ ст. З 8 класу захоплюється волейболом і є гравцем шкільної команди. Христину приваблює активний  спосіб життя, тому вона не втрачає можливості взяти участь у будь-якому конкурсі інтелектуального, спортивного, або ж навіть військово-патріотичного характеру. Відвідує місцевий театральний гурток, де зазвичай виступає в ролі ведучої. З дитинства мріє пов’язати своє життя з журналістикою. Зараз є учасником МАН, секція журналістики. Перші проби пера робила у публікації газет «Вперед» та «Нова Зоря», а також місцевого самвидаву «Липівське джерело».

http://novazorya.if.ua/22062017/3130-2017-06-26-09-27-52