Студентське радіо “Stefanyk-FM”

Stefanyk FM інтернет версію можна послухати тут.

У День працівників радіо, телебачення і звя’зку, 16 листопада,  на кафедрі журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся Радіомарафон з нагоди відкриття оновленої телерадіостудії та запуску Студентського радіо STEFANYK-FM  в прямому ефірі.

Мета такого радіо – інформувати про всі університетські заходи, розвивати студентів університету за допомогою  радіопередач, популяризувати якісну україномовну та зарубіжну музику, покращити зв’язки з громадськістю університету та формувати його імідж. Перші радіоролики студенти вже пробували створювати під керівництвом професора Володимира Різуна, заслуженого журналіста України Наталії Асатурян і демонстували їх виключно на оnline-платформах.

Привітати студентів з нагоди запуску радіо STEFANYK-FM завітав ректор університету професор Ігор Цепенда. Ігор Євгенович  у прямому ефірі  привітав молодь з Днем  студента: «Це дуже добра ідея кафедри журналістики, оскільки для наших майбутніх журналістів потрібно мати бази практик. Створення  радіостудії розглядаємо як форму комунікації, діалогу зі всім студентством університету, тому  розширено мережу радіооповіщення усього університету і тепер щоденно на перервах наші молоді колеги-журналісти матимуть можливість проводити різні тематичні передачі, брати інтерв’ю в цікавих людей, таким чином інформувати на загал все наше студентство про події, які відбуваються».

Також до привітань долучився Роман Голод, декан факультету філології: «Заснування радіостудії – це створення платформи, яка дозволить нам максимально реалізувати творчий потенціал студентів  і дасть можливість розвивати свої практичні навички».

Професор кафедри журналістики Ганна Марчук зауважує, що розпочалась робота над концепцією радіо та формуванням відділів залежно від навичок та особистостей в команді. Створюється програмний, дослідницький, аналітичний відділ, наприклад, можуть формувати студенти-соціологи, юридичний  – юристи.  Студенти прагнуть створити радіо, яке хотіли б слухати самі.

«Завдяки створенню телерадіостудії з’явилася можливість слухати радіопередачі студентів  у приміщеннях навчальних корпусів, виходити у прямі ефіри на перервах між парами та у вільний від навчання час. Ефіри, яскраві анонси, події, авторські програми та інтерв’ю,  багато доброї музики – усе це будуть створювати студенти», – акцентує  Ігор Бойчук завідувач телерадіостудії, доцент кафедри.

Студенти активно долучилися до святкування і висловили свої враження щодо створення радіостудії. «Без сумніву, заснування студентського радіо – це важлива подія для нашого університету. Це чудова можливість практикуватися, здобувати досвід, спілкуватися із цікавими людьми та створювати власні радіопрограми.  На мою думку, студентське радіо згрупує студентів із різних факультетів та спеціальностей спільною метою», -зізнається  студентка І курсу магістратури Мар’яна Гнот.

Студент 4 курсу Андрій Соломка переконаний, що таке радіо дуже потрібне, особливо для студентів кафедри журналістики:  «Засвоюючи тільки теоретичні знання, не застосовуючи практичних, з часом доводиться повертатися до старих конспектів і поновлювати знання. Якщо студенти мають змогу вивчене реалізувати на практиці, то це надзвичайно корисно».

Радіо не повинне лише «говорити», тому готується сучасне візуальне наповнення, а кожна передача одночасно  має бути доступна  як на сайті проекту, так і на сторінках соціальних мереж. Тому долучайтеся до наповнення STEFANYK-FM .