Майстер-клас від регіонального представника газети «Експрес»

4 жовтня 2019 року на кафедрі журналістики факультету філології у рамках дисципліни «Газетно-журнальне виробництво» відбувся майстер-клас з прикарпатською журналісткою Сабіною Ружицькою.

Упродовж зустрічі Сабіна Ружицька розповіла студентам, що, на її думку, означає бути журналістом, які обов’язки має представник цієї професії та що є наразі актуальним і важливим у журналістиці. Зазначила, що завжди потрібно підтримувати особисті професійні контакти з людьми, які мають хороші ідеї, правильну суспільну позицію і ставлять за мету покращити цей світ.

Відома журналістка також порадила студентству, аби стати першокласними журналістами, заздалегідь визначитись із тематичною спеціалізацією, глибинно вивчати її специфіку і постійно опрацьовувати обраний напрям. «Журналіст насамперед повинен бути чесним: із читачами, слухачами та глядачами, чесним із собою. Справжній журналіст повинен бути швидким, корисним, оперативним, доносити людям те, що їм цікаво»,  ­­– наголосила  вона.

Наприкінці зустрічі Галина Пристай, асистент кафедри подякувала за прекрасну зустріч, змістовний, цікавий і актуальний майстер-клас для студентів спеціальності «Журналістика».

У свою чергу, Сабіна Ружицька висловила вдячність креативній молоді, а двом найактивнішим впродовж майстер-класу студенткам подарувала цікаві брошури для приготування українських страв від газети «Експрес».