Студенти-першокурсники кафедри журналістики відвідали тренінг із фотомайстерності

14 березня в Івано-Франківській бібліотеці для юнацтва відбулася інтерактивна зустріч студентів першого курсу кафедри журналістики Прикарпатського національного унверситету імені Василя Стефаника із фотографом, членом Національної спілки фотохудожників України  Юрієм Рильчуком.

Спецкореспондент інформагентства «УкрІнформ» в Івано-Франківській області, один із найкращих фотомайстрів Прикарпаття, дав студентам-журналістам декілька професійних порад та поділився власним досвідом. Зокрема, розповів про специфіку роботи фотокореспондента, а також наголосив, що кожна професія вимагає наполегливості, психологічного і фізичного гартування та регулярної практики.

Далі фотожурналіст відповідав на запитання студентів. У ході зустрічі він назвав принципи вдалої фотографії: «Щоб зробити якісне фото потрібно: 1) вивчити основні функції фотоапарата; 2) навчитись правильно підбирати ракурс та визначати світло; 3) не боятись брати на себе відповідальність та виходити за межі зони комфорту. Головне – працювати з ентузіазмом».

Основними помилками фотожурналістів-початківців кореспондент назвав: незнання технічного аспекту, невміння зорієнтуватися з “периметром” та правильно визначити перспективу.

Наприкінці, Юрій Рильчук продемонстрував декілька найвдаліших своїх робіт. Учасниця тренінгу, студентка першого курсу кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Софія Дмитрів зізнається, що такі заходи є дуже важливими: «Нам потрібні такі тренінги, тому що ми можемо бачити результат праці і практику відомих журналістів, а також дізнаватися багато нового та використовувати набутий досвід у майбутньому».

На заході були присутні викладачі кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Наталія Шотурма та Галина Пристай. Майстер-клас від професійного фотожурналіста Юрія Рильчука ініційований Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки журналістів України.