Студентський педіодичний видавничий проєкт має продовження

Студенти кафедри журналістики презентували  творчі доробки в рамках видавничого періодичного проєкту, започаткованого з дисципліни  “Газетно-журнальне виробництво”. Майбутні журналісти впродовж першого навчального семестру працювали над створенням перших власних журналістських видань. Цього року сформовано та видано три різноформатні періодичні виданння, а саме: “#яжестудент”, ” Yourspace”, ” Particle of you”. Проєкт унікальний тим, що дає можливість студентам набути практичних навичок, вміння праювати в команді, писати, редагувати та укладати  матеріали в різних жанрах журналістики, а також розвивати дизайнерський потенціал.

Викладач кафедри журналістики, кандидат наук з соціальних комунікацій Галина Пристай відмітила: “Працюючи над створенням нового друкованого видання, студенти навчилися комунікувати в команді. Така модель майбутніх працівників друкованих ЗМІ, як засвідчує практика,  є дієвою. Вона полягає в тому, щоб студенти-журналісти практикувалися індивідуально й колективно в творчо-технологічному процесі випуску студеннтського друкованого видання і зберегали за собою право для прийняття самостійних рішень у виборі ідеї та концепції”.

Презентований  журнал “#яжестудент” розкриває  життя студентів  їх права та обов’язки. Також  описані лайфхаки для полегшення життя кожного студента.  Інше креативне друковане видання під назвою ” Yourspace” розрахований на молоду аудиторію. Читачам  запропоновані такі рубрики: #fashionspace, #kinospace, #musicspase, #studyspace, #digitalspace,  #psychojogyspace, #healthyspace, #zodiakspase. Презентований журнал ” Particle of you” в перекладі означає частинка тебе.  Розкриває    сучасну культуру, мистецтво, спорт, а також запропоновано топ 10 пісень і фільмів 2019 року.

” Ми вдячні Галині Іванівні Пристай за можливість спробувати себе в ролі головних редакторів, спецкореспондентів, коректорів, дизайнерів та верстальників.  Ми отримали нові знання, позитивні емоції, навчилися писати та редагувати матеріали “- зазначає, студентка першого курсу Софія Мохнацька.

На завершення презентованого видавничого періодичного проєкту професор Ганна Марчук привітала  студентів з першим успішним творчим доробком та побажала творчого натхнення для реалізації нових медіапродуктів.