День філософії відзначили студенти-журналісти

18 листопада 2021 року студенти 1-го курсу кафедри журналістики Факультету філології разом із викладачкою Галиною Пристай взяли участь у відзначенні Всесвітнього дня філософії.

Захід був організований міжнародною культурною організацією «Новий Акрополь», яка працює у Івано-Франківську та ще понад 50 країнах і об’єднує 40 000 волонтерів з усього світу.

У цей день для майбутніх журналістів та медичних працівників координатори організації м. Івано-Франківська Олена та Олександр Дутки провели воркшоп, який стимулював студентів до обговорення глобальних соціокультурних перетворень, що відбуваються в суспільстві. Важливо, що молоде покоління на заході навчалися працювати у команді, подавати цікаві ідеї, теми, які потрібно доносити до суспільної думки та шукати шляхи для їх реалізації.

Зазначимо: Всесвітній день філософії був проголошений на 33-й сесії Генеральною конференцією ЮНЕСКО у 2005 році і проводиться у третій четвер листопада щороку для того, щоб на глобальному рівні долучити світову спільноту до багатства філософської думки.