Викладачка кафедри журналістики Наталія Шотурма провела тренінг для студентів другого курсу

3 жовтня викладачка кафедри журналістики Наталія Шотурма для студентів другого курсу провела тренінг про специфіку журналістики даних, її взаємодію зі соцмережами та важливість як у звичайному житті, так і в умовах воєнного стану.
    Під час зустрчі студенти дискутували зі спікеркою про список найякісніших медіа в українському просторі, а саме: Суспільне. Новини, Радіо Свобода, Укрінформ, НВ, Українська правда та ін. Наталія Шотурма розказала чому важливим є оприлюднення інформації про російських військових, які воюють в Україні; продемонструвала джерела для моніторингу та пошуку інформації про військові частини; обговорили головні тренди дезінформації у період війни, дезінформацію в соцмережах і месенджерах, зокрема Viber і Telegram.
    Майбутні журналісти отримали чудову змогу дізнатися про роботу сайтів Texty.org.ua і «По той бік новин», їх користь та зміст, а також про те, як можна опрацьовувати дані, які є у відкритому доступі. Крім того, викладачка продемонструвала студентам корисні сторінки, які стануть в нагоді в період повномасштабного вторгнення росії на територію України, а саме: карту бойових дій, календар із детальною інформацію про ракетні попадання та руйнування по всій території країни з 24-го лютого і т.д.
     На завершення, студенти-журналісти та спікерка проходили онлайн гру-тренажер від Texty.org.ua «Чий це танк?!», що комбінує в собі корисну інформацію в розважальному форматі.