Міжнародна співпраця кафедри журналістики триває

У межах міжнародного проєкту “Журналістика: український і словацький досвід” відкриту онлайн-лекцію на тему “Доступ до публічної інформації в умовах воєнного стану” провела Наталя Шотурма – кандидат політичних наук, доцент кафедри журналістики Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника .
Актуальну та досить широку тему лекторка вміло структурувала та представила слухачам найцікавіші кейси що стосуються особливостей подання та отримання запитів, їхньої структури та порядку, також розповіла про тонкощі у сфері законодавчого регулювання можливостей отримання різних типів інформації в умовах воєнного стану.
На завершення Наталія Шотурма озвучила практичні поради для запитувачів інформації, зокрема :
намагатися уникати паперового листування;
не зловживати правом на подання запитів;
максимально чітко та зрозуміло формулювати свої запити ;
за необхідності звертатись до Рекомендацій Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або на гарячу лінію Уповноваженого;
перед зверненням переконатись, що необхідна інформація не перебуває у відкритому доступі.
Лекцію прослухало більш як 60 учасників з чотирьох університетів України та Словацької Республіки.
 Наступну відкриту онлайн-лекцію на тему “Трансформація щоденних словацьких таблоїдів на ринку словацької преси” 23 квітня 2024 року (11:00-12:00) буде читати Вероніка ЦІЛЛІНГОВА – доктор філософії, заступник керівника кафедри журналістики і нових медіа факультету мистецтв Університету Костянтина Філософа в м. Нітра (Словацька Республіка).
Запрошуємо!