ТРК “РАІ” – кафедра журналістики. Розширюємо горизонти співпраці

Як працювати з темами, пов’язаними з війною? Як правильно спілкуватися з військовими та тими, хто втратив домівку чи рідних? Де шукати історії героїв, волонтерів, переселенців чи благодійників? На ці та інші питання сьогодні отримали відповідь студенти бакалаврату та магістратури від журналістки ТРК “РАІ” Юлії Торконяк.
12 вересня Юлія провела лекцію на тему «Робота тележурналіста з виготовлення матеріалів на теми, пов’язані з викликами війни».
На прикладах власних матеріалів журналістка розповіла, як правильно опрацьовувати складні теми, які етичні принципи і виклики стоять перед медійниками під час роботи з проблематикою війни, яку інформацію не варто оприлюднювати і чому.
Третьокурсниця Тетяна Фученко каже, що такі зустрічі важливі для їхнього професійного зростання.
“Юлія провела змістовну лекцію. Розповіла про виклики, з якими зіштовхуються журналісти під час війни. Було цікаво почути, як правильно спілкуватися з військовими, які обмеження щодо висвітлення воєнної тематики існують. Для нас дуже важливо було почути про це від людини, яка має такий великий досвід у журналістській сфері”, – поділилася студентка.
Юля Торконяк розповіла також і про те, які інші теми, пов’язані з викликами війни, можуть цікавити глядача. Це і волонтерські ініціативи, і релокований бізнес або започтакований саме під час війни, і облаштування внутрішньо переміщених осіб тощо.
Нагадаємо, що лекція відбулася у рамках міні-гранту «ТРК «РАІ» – «Stefanyk-TV»: підсилення спроможності для виготовлення телевізійних відеоматеріалів про виклики війни».