Урочиста посвята першокурсників

18 вересня на Алеї пам’яті журналістів Прикарпаття, що поблизу села Клубівців, відбулась церемонія посвяти студентів-першокурсників кафедри журналістики Прикарпатський Національний Університет імені Василя Стефаника та кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Університету Короля Данила в журналісти.
Організаторами цієї знакової події стали Івано-Франківська Обласна Організація НСЖУ та Центр журналістської солідарності.
Захід розпочали із вшанування пам’яті журналістів, які загинули від початку повномасштабної війни. Кореспондентка ВВС Україна в Івано-Франківській області, голова Молодіжної ради обласної спілки журналістів Ліліана Хомишин з особливою шаною згадала тих журналістів, які віддали життя, захищаючи правду. Студенти двох університетів назвали імена всіх 97-ми загиблих медійників від початку повномасштабного вторгнення.
Опісля відбулась панахида, яку відслужив отець Софрон, директор радіо «Дзвони».
Слово мали також голова обласної спілки журналістів Лілія Боднарчук, координаторка Івано-Франківського Центру журналістської солідарності, заслужена журналістка України Вікторія Плахта та заслужений журналіст України Володимир Безгачнюк.
Вікторія Плахта, звертаючись до студентів, наголосила: «Журналіст має відповідати за кожне своє слово і бути максимально чесним. Якщо ви обрали справою свого життя журналістику, чесно і сумлінно служіть народу України, не заплямуйте мужності й відваги світлої пам’яті наших колег, будьте мужніми та рішучими у виконанні професійних обов’язків за будь-яких обставин та викликів часу, в своїй професійній діяльності сповідуйте лише Правду!»
Із посвятою студентів-першокурсників також привітали викладачка кафедри УКД Христина Кухарук та кураторки із ПНУ ім. В. Стефаника Сoломія Хорноб і Тетяна Струтинська , котрі звернулися до майбутніх майстрів пера і мікрофона зі словами підтримки, побажали їм успішного навчання.
На завершення учасники події, за традицією, висадили дерева на алеї як знак памʼяті про загиблих.
Плахта Олександра, Ж-12