Доцентка Соломія Хороб виступила на конференції в Празі з доповіддю про Софію Яблонську

16-17 жовтня доцентка кафедри журналістики Соломія Хороб взяла участь у науковій конференції у Празі, яка була присвячена феномену жіночих подорожніх текстів («Woman travellers, woman on the move”).
Викладачка виступила з доповіддю – “Women’s travelogue by Sophia Yablonska: artistic construction of the journey” – про особливості подорожньої творчості української журналістки та фотографки Софії Яблонської у культурному, колоніальному та гендерному аспектах.  “Софія Яблонська нарешті повертається до українського читача протягом останніх десятиліть. Це дуже унікальна, талановита та модерна авторка, журналістка та мандрівниця. Її подорожню творчість варто вивчати і захолюватися нею. Власне, цього року наші студенти обрали курс про репортажистику, де я і буду в одній із тем, говорити про травелоги Софії Яблонської та незвичні техніки описування навколишньої дійсності”, – наголосила доповідачка.

Конференція відбувалася чеською та англійською мовами.

Також Соломію Хороб запросили взяти участь в записі програми про мандрівниць на чеському радіо “Влтава” ( “Vltava”) (з грудня програма буде доступна для прослуховування).