Від монтажу відеоматеріалу залежить, чи дивитимуться його і як сприйматимуть

З таким лейтмотивом пройшла зустріч студентів-журналістів із головним режисером ТРК “РАІ” Ігорем Гусаком.
 Під час майстер-класу “Особливості монтажу відеоматеріалів” студенти почули про правила монтажу, чергування кадрів та планів, роботу зі звуком та зображенням. Окрім того, Ігор Гусак розповів про різницю між мобільним та комп’ютерним монтажем, а також познайомив майбутніх медійників з особливостями різних професійних програм відеоредакторів.
Третьокурсниця Тетяна Фученко каже, що такі зустрічі дають багато цінної інформації студентам.
“Цей майстер-клас був корисним для нас. Адже ті лайфхаки, про які розповів головний режисер ТРК “РАІ” Ігор, для студентів на вагу золота. Дуже важливо, що професіонали такого рівня готові ділитися своїм цінним досвідом з новачками”, – говорить студентка.
 Майтер-клас Ігоря Гусака став третім і завершальним із циклу навчальних тренінгів для студентів у рамках грантового проєкту “ТРК “РАІ” – “Stefanyk TV”: підсилення спроможності для виготовлення телевізійних відеоматеріалів про виклики війни” від чеської Асоціації з міжнародних питань.
 Грант впроваджується у рамках проєкту “Підтримка відновлення освіти в Україні”, який реалізується за фінансової підтримки Програми трансформаційного співробітництва Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.