Студенти знайомились з внутрішньою кузнею ТРК “Вежа”

Цими травневими днями, в межах вивчення дисципліни «Газетно-журнальне виробництво», студенти спеціальності «Журналістика» разом з доценткою Галина Пристай отримали унікальну можливість поглибити свої знання та зануритися в захопливий світ медіа завдяки заняттю, яке відбулося на базі ТРК «Вежа».
Провела заняття директорка телерадіокомпанії Олена Третяк, яка й ознайомила майбутніх медійників із діяльністю телерадіостудії та специфікою її роботи.
Досвідчена журналістка Олена Третяк організувала студентам екскурсію та забезпечила відкрите спілкування з фахівцями медіа. Вона зазначила, що муніципальна телерадіокомпанія «Вежа» створена 16 листопада 1999 року в Івано-Франківську. Сьогодні це одна з найбільших радіостанцій міста. Згодом «Вежа» з’явилась в Instagram, Telegram і навіть TikTok. «Щодня нас слухає більш як сто тисяч людей. Радіо «Вежа» – єдине у місті, в ефірі якого найбільше інформації про життя Івано-Франківська. У нас працюють професійні ведучі, журналісти, спеціалісти в галузі маркетингу», – наголосила директорка.
Студенти цікавились у практиків, як зреалізувати себе в професії та на що потрібно звернути увагу, аби успішно працювати у медіа. Фахівці телерадіокомпанії не тільки поділилися своїм життєвим професійним досвідом, а й щиро відповіли на запитання майбутніх колег, дали корисні поради.
Медійники рекомендували майбутнім журналістам не боятися запитувати, перепитувати та уточнювати. Зазначали, що так легше здобути повагу колег і зв’язки, необхідні для ефективної роботи у професії журналіста. Вежівці наголошували слухачам, що інструментом диктора закадрового тексту є голос, який потрібно доглядати, тренувати й удосконалювати.
Олена Третяк запропонували майбутнім журналістам спробувати начитати текст й одразу прослухати себе. Ведучий радіо Ігор Хименець дав цікаві поради присутнім та наголосив не переставати працювати над собою.
Першокурсниця Аліна Мельник зазначила: «Було дуже цікаво побувати на ТРК «Вежа». Ми отримати нові позитивні емоції, бо відчули «журналістську кухню» зсередини. Це не лише надало корисні знання та практичні навички, а й додало нам натхнення і мотивацію для подальших зусиль у медійній справі».
Захоплюючий день на ТРК «Вежа» відкрив студентам нові перспективи та можливості в журналістській сфері.
Після завершення зустрічі всі присутні на занятті, на піднесеному настрої, від побаченого і почутого, подякували Олені Третяк та колективу телерадіокомпанії «Вежа» за можливість набути практичних навичок, а також за простоту і відкритість у спілкуванні.