Відбувся І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

У рамках Тижня української писемності та мови, на факультеті філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Його проводять щороку з метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед української молоді, удосконалення знань мовних норм та виховання поваги до культури й традицій нашого народу.

Учасників заходу вітали: заступниця декана факультету філології, доцентка кафедри слов’янських мов Ольга Лазарович, завідувачка кафедри української мови Марія Брус, професорка цієї кафедри Марія Голянич, доцентки Віра Пітель і Роксолана Стефурак.

У конкурсі, організованому кафедрою української мови, взяли участь 78 студентів різних структурних підрозділів і спеціальностей Прикарпатського національного університету. Серед них – неодноразові переможці філологічних змагань.

Юних знавців української мови об’єднала любов до слова, за допомогою якого ми боронимо, відбудовуємо, укріплюємо, утверджуємо, пізнаємо, осягаємо, наповнюємо й творимо наш національний світ.