У Прикарпатському університеті майбутнім журналістам розповіли про новітні стандарти журналістики

24 травня, у Івано-Франківську студенти кафедри журналістики ПНУ ім. В. Стефаника мали можливість поспілкуватися з німецьким експертом та журналістом Клеменсом Шеллем та старшим експертом з питань комунікацій Програми залучення фахівців “Association4U” Іваном Гайвановичем.

Під час лекції “Робота журналіста. Шанси та зміни” Клеменс розповів про особливості своєї професії, проаналізував війну на Сході України. Експерт зауважив, що важливе місце у конфлікті займає бачення журналіста. “Коли ви розповідаєте про сторону конфлікту, як про терориста, ви утворюєте в уяві читача жахливу картину. Все залежить від правильної подачі”, – акцентує експерт. Зустріч відбулася у рамках проекту ЄС “Association4U”.

Довідково: Clemens Schöll (Берлін).Має понад 15 років досвіду проведення тренінгів для журналістів та керівництва проектами журналістських обмінів. Тривалий час був директором програми «Medien – Mittler zwischen den Völkern» (“Медіа-посередники між народами”) для журналістів з нових країн-членів ЄС, а потім і з країн Східного партнерства. Співпрацює з Deutsche Presseagentur. Член Німецької асоціації журналістів. Член журналістської мережі “n-ost”, метою якої є сприяння кращому висвітленню в німецьких медіа країн Центральної та Східної Європи.