Урочиста посвята у журналісти

За традицією, у День пам’яті українських журналістів, який відзначаємо в третю п’ятницю вересня, відбулася офіційна посвята першокурсників  у  журналісти. Урочиста частина  проходила на території Івано-Франківського лісового селекційно-наасіннєвого центру в селі Клубівці Тисмпеницького району на Алеї пам’яті журналістів Прикарпаття. 

Свято розпочалося з привітального слова відповідального секретаря обласного журналістського осередку, Заслуженого журналіста України Вікторії Плахти. Серед почесних гостей були присутні ветерани журналістської праці, які побажали творчих успіхів та сил для реалізації творчих ідей та задумів. Також всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять журналістів Прикарпаття які  вже відійшли у вічність.

Слова привіталь висловила професор кафедри журналістики Марчук Ганна  Іванівна, яка побажала студентам сили та наснаги  до самовдосконалення, і щоб обрана професія проносила  масу задоволення та бажання до творчого зростання.

У рамках проведення Посвяти студенти-першокурсники проголосили Клятву журналіста. Також студенти  озвучили власне перше проведене розслідування про життя та діяльність Андрія Зацерковного та Тараса Процюка.

На завершення учасники заходу посадили саджанці дерев – на згадку про тих кологег, яких уже немає з нами.