Студенти-журналісти стали учасниками новаційного проекту «Індія. Почути та відчути» від культурної асоціації «Новий Акрополь».

23 листопада студенти 1 та 3 курсу кафедри журналістики факультету філології були учасниками новаційного проекту «Індія. Почути та відчути» від культурної асоціації «Новий Акрополь».

Організаторами проекту є Олена та Олександр Дутки. НОВИЙ АКРОПОЛЬ – це міжнародна культурна асоціація, яка працює у понад 50 країнах та об’єднує 40 000 волонтерів з усього світу. Основні напрямки діяльності: школа філософії, культурні проекти, волонтерство.Цілі та принципи «Нового Акрополя»: єдність, пізнання, розвиток. О 12:00 відбувся діалог культур. Індійські фестивалі. Краса і велич дивовижних індійських фестивалів «Дівалі» та «Холі» разом з Saarthak Mathur (Івано-Франківський національний медичний університет). Також о 13:00 відбувся діалог культур. Літературно-музичний перформанс.

Студенти першого курсу виконували поезію Рабіндраната Тагора у музичному супроводі. Твори виконали: Діана Влад, Ярина Шкурат, Віталія Когуч, Анастасія Стецькович, Юлія Павлюк, Олена Горбатюк та Роксолана Михайлишин. Також Анастасія Стецькович декламувала  вірш англійською мовою. Музичний супровід лунав від  Андрій Попович та Софія Мохнацька.

Програма передбачала такі заходи:

  • майстер-клас «Індійський танець» (жіночі танці), де студенти мали змогу навчитися класичним індійським танцям разом з Priyanka Verma;
  • кіноклуб «Ґанді» в рамках якого студенти дізналися історію Людини, яка змінила Індію та показала світу як можна перемагати без зброї разом з Olexander Dutka (Новий Акрополь Франківськ);
  • майстер-клас з розпису Мехенді, де всі охочі мали змогу навчитися малювати мехенді, та змогли щедро надати свої руки в якості моделі Priyanka Verma.

За словами студентки Роксолани Михайлишин: “Студентам-журналістам, щоб стати фахівцями сучасного медіапростору треба більше знати, висвітлювати цікаво події, придумувати нові теми, комунікувати з громадою свого регіону та гостями краю. Участь у таких проектах допоможе нам, майбутнім журналістам, знайти однодумців, які допоможуть створювати новий журналістський продукт. Тож я дуже вдячна за такий досвід, безперечно саме такі волонтерські організації я буду і надалі відвідувати».

На завершення циклу заходів керівник проєкту Олександр Дутка подякував кафедрі журналістики та викладачці Галині Пристай за участь:  “Дякую усім хто прийшов, та нашим друзям з Прикарпатського національного університету кафедри журналістики. Ми вже давно співпрацюємо з кафедрою. І я дуже вдячний за цікавий виступ, першокурсникам та Галині Пристай”.