Майбутні журналісти знайомляться зі стейхолдерами та діяльністю обласного телебаченням “Галичина”

На завершення першого семестру 2023-2024 навчального року, підсумовуючи набуті знання, отримані на лекційних та семінарських заняттях, студенти-першокурсники спеціальності “Журналістика” разом з доценткою кафедри Галиною Пристай відвідали обласну телекомпанію ОТБ “Галичина”.

Майбутнім журналістам заступник генерального директора обласного телебачення “Галичина” Наталія Фармус провела виїзне заняття на базі телеканалу та розповіла про діяльність телебачення, яке відбувається поза кадром та екраном. Пані Наталія активно спілкувалася та відповідала на всі запитання студентів, ділилися чималим досвідом, надала можливість практично спробувати себе журналістами.

Тож студенти змогли придумати кілька власних віртуальних сюжетів для ефіру, а Наталія Фармус розповіла про проблеми з якими майбутні журналісти можуть стикнутися на своєму професійному шляху та дала фахові поради як їх вирішувати.

“Для мене найважливіше в цій професії – це глядач. Журналіст повинен цінувати і поважати глядача, через те, що він дарує вам найдорожче – свій час. Ви повинні віддячити йому тим, що зробити свій матеріал цікавим, інформативним, об’єктивним ресурсним” – поділилася пані Наталія. Також студенти познайомилися з Любомиром Белеєм, досвідченим журналістом, спеціальним кореспондентом ОТБ “Галичина”, який надав можливість майбутнім медійникам, спробувати себе у ролі телеведучих.

Студентка-першокурсниця Тетяна Сарай поділилася своїми враженнями про цю зустріч: “Сьогоднішнішнє виїзне заняття було надзвичайно інформативним та пізнавальним, бо я змогла познайомитися з професійними медійниками та дізнатися багато чого нового про журналістику зсередини. Я відчула себе у ролі телеведучої, через що отримала багато позитивних емоцій,бо такий досвід у мене був вперше”.