Звукозапис – вірний помічник журналіста

На запрошення директора КП «Простір інноваційних креацій «Палац» Володимира Гайдара 6 березня доцентка кафедри журналістики Факультету філології Наталія Шотурма разом зі студентами 3 та 4 курсів спеціальності Журналістика Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника взяли участь у зустрічі зі стейкхолдерами щодо Стратегії створення студії звукозапису  у комплексі колишнього палацу Потоцьких в межах проектної ініціативи «Створення інфраструктури для бізнесу, що постраждав від війни».

Метою заходу було обговорення роботи та затребуваності аудіостудій під час війни.

Головна ціль – зрозуміти і вплинути на розвиток медійного та музичного простору. Такий простір буде передбачати обʼєднання медійного центру і кола підприємців щодо роботи з різними послугами в сфері студії звукозапису музичної індустрії, дикторства та створення аудіокниг в сучасних умовах.

Ініціатори заходу окреслили, що є потреба у створенні соціального центру для освітян, ВПО та неповносправних осіб, допомоги їм у власному розвитку в такому просторі. Особливу увагу привернула ініціатива щодо створення медійного простору, а саме Громадського радіо у комплексі колишнього палацу Потоцьких.

Стейкхолдери обговорили актуальність послуг студій та зацікавленість громади медійної та музичної індустрії.

«Спікер Андрій Василюк ознайомив нас, як на даний момент влаштована індустрія звукозапису в Україні, що саме має затребуваність; розказав про цікаві факти про те, як ми можемо покращити звук у записі, щоб не було чути зайвих шумів. Найбільш запам’ятались слова про цінність запису живого виступу, адже у виконавця або групи не буде перезапису, отже наявний запис уже надає собі ексклюзивності. Саунд-продюсер Олег Пономарьов поділився тим, які чинники є складними у звукозаписі аудіокниг, адже може здатися, що такий запис не є чимось аж важким», ‒ зазначила Катерина Мосорюк, студентка IV курсу спеціальності Журналістика.

Не обійшлося без питань із залу, всі проявляли інтерес та активність до кожного із спікерів.