Журналісти та ШІ : друзі чи вороги ?

Про тенденції новітньої журналістики, основні небезпеки та способи їх подолання зі студентами третього курсу поспілкувався доктор філологічних наук, професор Борис Потятиник.

Зустріч, організована кандидаткою політичних наук, асистенткою кафедри журналістики Тетяною Шлемкевич, проходила в рамках вивчення курсу «Новітні медіа».

На початку лекції Борис Потятиник поділився кількома практичними кейсами для користування ШІ та показав як за допомогою елементарних інструментів штучного інтелекту можна зекономити час та знайти потрібну інформацію. Також пан професор наголосив на недопрацюваннях та помилках які допускають такі програми при обробці та генеруванні інформації. Для студентів-журналістів така розмова виявилась надзвичайно цікавою, вони ставити багато питань та дискутували з лектором на тему можливості заміни журналістів на програми ШІ в майбутньому.

Підсумовуючи Борис Потятиник наголосив, що програмами накшталт Chat GPT стають невід’ємною частиною нашого життя та закликав майбутніх журналістів не ворогувати з технологіями, а приручати їх та використовувати у своїх цілях.