Міжнародна наукова співпраця кафедри журналістики продовжується

9 квітня в межах міжнародного проєкту «Журналістика: український і словацький досвід» на платформі «ZOOM» відбулася четверта (із 10 запланованих) лекція, на тему: «Сучасний стан, проблеми та сутність у видавничій справі України», яку прочитала Галина Пристай– кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Лекцію прослухало більше 90 студентів з трьох університетів.
 Впродовж лекції Галина Пристай окреслила такі питання та проблеми:
1. Читаність української книжки.
2. Видавництва до 2014 року, у часі COVID-19 та повномасштабного вторгнення.
3. Сучасний стан книжкової торгівлі. Карта книгарень України.
4.Видавництво-книжка-бібліотека-читач в умовах цифровізації суспільства та у часі війни.
Лекторка презентувала слухачам два репортажі, зафіксовані нею із студентами кафедри на виїзних заняттях, в Івано-Франківському видавництві «Лілея НВ» та друкарні « Місто НВ» у співпраці з директорами та видавцями.  Для підсилення інформативності матеріалу лекторка використала у презентації діаграмами, статистичні дані діяльності книговидавничої справи в Україні, факти сучасних досліджень різних інституцій, агенцій, медіа та авторські дослідження. Окрім того представлено досвід лідерів видавництв 2023 року.
Тема викликала значне зацікавлення у присутніх студентів, тож одразу після завершення студентами-журналістами з Києва був створений та поширений репортаж про прослухану лекцію.
За анонсами наступних лекцій стежте на сторінці кафедри журналістики факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.